Blogg og sosiale medier

Forelesning 4 (10.02.14)

Forskning i sosiale medier — Ida Jackson

Fra Rosablogg til Dagsnytt 18 — Sunniva Rose

bilde(1)sunn

Ukens forelesning handler om sosiale medier av presenteres av Ida Jackson og Sunniva Rose. Last ned podcasten her!

I første del av forelesningen forklarer superblogger og informasjonssjef i Store Norske Leksikon Ida Jackson hvordan sosiale medier og blogging har uskrevne regler som minner sterkt om normene vi følger i all annen sosial omgang.

Om blogging framholder hun at sjangeren krever kjærlighet og engasjement, og at den tillater at en bruker god plass. Her kan en virkelig utfolde seg og fortelle hva forskere gjør!

Og forskerne trengs på nett og i sosiale medier, mener Jackson. De behøves som fagformidlere, som samtalepartnere og som deltagere. Faktisk er det bare forskere som ikke er på nett, spissformulerer hun.  Internett trenger gode realfagsformidlere. Jo gærnere aktører, desto mer plass får man.

Kjernefysikk på rosa bakgrunn

I time 2 forteller kjernefysiker Sunniva Rose om hvordan hun startet blogg. Rosebloggen er en svært populær rosablogg om kjernefysikk, og har gitt Rose mange oppdrag som skribent og foredragsholder. Irritasjon over medieskapt frykt etter Fukushimaulykken ble kimen som vokste seg til en velfylt blogg.

Roses formidlingsfilosofi er å være seg selv, og å tørre å være litt personlig selv om man skriver om fag. Hun spurte seg selv om det er mulig å skrive fjortisaktig om kjernefysikk, og fant at svaret var ja.

Blogginnlegget skal ikke fagfellevurderes – her gjelder det å få ut et budskap, sier Rose, som har mange ideer på blokka. Formidlingen har gjort meg til en bedre forsker, sier Sunniva Rose på denne ukens forelesning.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s